Как да започнете свой собствен бизнес?

Имате намерение да стартирате свой ​​собствен бизнес? Може би не сте решили все още какво точно ще правите, но сте сигурни, че искате да започнете свой ​​собствен бизнес. Може би не искате да работите повече за някой друг или може би току-що сте били съкратени или просто смятате, че сте достатъчно добър за да го направите. Идеята се върти в главата ви.

Но как да я превърнете в реалност?       

Първо, наистина ли искате? Не е ли твърде голям риска да се откажете от сигурен доход? И  кога е точното време за започване ? Вие вероятно си задавате поне един от тези въпроси, както и много други, ви вълнуват точно сега - и това е напълно разбираемо.

Стартирането на собствен бизнес ще промени живота ви. Ще се промени начина, по който мислите, начина, по който работите, начина, по който се харчат пари и начина, по който се общува. Това ще бъде едно от най-сложните предизвикателства, които някога ще трябва поемете.
Няма да имате работно време, но ще работите много повече. Вероятно ще пропуснете някой друг празник поне през първите  няколко години и почти през целия си живот ще се фокусира върху задачата вашия нов бизнес да успее.

Ако имате връзка, несъмнено ще усетите напрежение в нея, а ако имате семейство - се подгответе да бъдат многократно разкъсвани между него и "бизнеса".      

Това е суровата истина при започване на собствен бизнес. Ако мислите, че увеличеното работно време и нарасналите ангажименти  няма да нарушават вашия семеен живот и че, предстоящите проблеми ще ви дойдат в повече, тогава спрете четете това, изключите компютъра и помислете  за различен начин, за подобряване на вашия живот.      

Ако това, което току-що прочетохте не е повлияло на желанието ви, продължавайте да четете – вероятно имате потенциал за предприемач.

Разбира се, вие все пак ще има много тревоги и въпроси без отговор, но като всеки успешен предприемач стартиращ малък бизнес, мисълта за предизвикателство ви вълнува и ентусиазира.

Ако намеренията ви се увенчаят с успех нямате нищо против да концентрирате цялата си енергия в новия бизнес, защото това ще бъде "бебето, както за вас, така и за вашето семейство. Ще има ентусиазъм и идеи, за да се намерят решения на препятствията по пътя.

И не забравяйте, вие не сте първият, който има тези тревоги или да се изправя пред тези пречки, когато започва собствен бизнес. Всеки успешен предприемач преодолява много бариери и продължава да го прави всяка седмица след стартирането на бизнес.

Нещо повече, много успешни предприемачи не са имали професионална квалификация или опит преди започването на бизнес, прекарали са много месеци, дори години, във формулиране на идеята си в жизнеспособно бизнес предложение, и абсолютно всеки един от тях е правил грешки, имал е нужда от помощта на близките си и са изминали този път заедно.        

Причината за техния успех е в това, че те са били  фокусирани в постигането на целта си, работили са изключително активно,  били са организирани и с ясното съзнание, че правят това за себе си и за близките си. Ако споделяте тези това мислене, вие сте изминали половината път до там.
Не е страшно. Може да би изглежда така, защото чуваме само лоши новини за състоянието на икономиката, но всъщност никога не е имало по-добър момент за започване на бизнес.

Никога не е имало толкова много помощ и информация от как се стартира бизнес на разположение на хората, които искат да го направят, като има днес. Поровете се в интернет и ще се убедите.

                  Във ваши ръце е собствената ви съдба. Поемете кормилото и действайте смело !